Direktlänk till inlägg 29 januari 2011
Detta blev det till middag här hemma idag, Va lite skeptisk till den först när jag bara hörde namnet, men den va faktiskt riktigt god =)
+ att den va lätt lagad o gick ganska fort att göra, inga krångligheter!
Falukorvslåda med dijonsenap!
Använd gärna en vällagrad ost som kan matcha kraften dijonsenapen!
För 4 personer
300g pasta
1 gul lök
1 paprika
ca: 400g falukorv
3 ägg
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 dl riven ost
olivojla
salt & peppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan.
Skär lök, paprika och falukorven i strimlor.
Fräs lök och paprika i 2 msk olivolja ca; 3 minuter, blanda i korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
Krydda med lite salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda pastan med korvfräset i en smord ugnssäker form.
Vispa ihop ägg, dijonsenap, vispgrädde, mjölk och riven ost i en bunke. Krydda med lite salt o peppar.
Häll blandningen över pastan och blanda försiktigt.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen har stannat och rätten fått fin färg.
Servera gärna med en grönsallad.
För alla?
Gör glutenfri: Välj glutenfri special pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett. välj ost lagrad mer än 3 månader, kontrollera korven.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|