Direktlänk till inlägg 23 november 2011
Här kommer ännu ett litet middagstips!
Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost 4 portioner.
Du behöver:
1dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
900g fast potats
500g blandfärs
Salt & peppar
2 gula lökar
2msk smör eller margarin
3dl grönsaksbuljong
1msk soja
4 tomater
100g riven gratäng ost
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd o vatten, låt det svälla ca 10 minuter. Koka potatisen.
Rör färsen med 1 1/2 tsk salt, blanda ner ströbrödsblandningen och 1 krm peppar.
Lägg färsen i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 15 min.
Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja.
Skiva tomaterna. Lägg löken runt om köttfärsen och häll buljongblandningen runt om.
Lägg på tomater och ost. Stek ytterligare 15-20 minuter.
Servera köttfärs biffen med potatis.
Den här rätten tycker jag påminner väldigt mkt om klassikern sjömansbiff!
Jag tycker det var jätte gott o lite annorlunda :P
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|