Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012
Cowboygryta allt-i-ett från vildaste västern
4 portioner
Snabblagad
1 röd + 1 gul paprika
1 gul lök
olja
2 vitlöksklyftor
500g nötfärs
1dl pizza sås
2 msk paprika pulver
1 msk torkad oregano
1 tsk spiskummin
8dl vatten
2 tärningar köttbuljong
1 1/2 dl risoni
1 påse majskolvar
krutonger (om man vill, ej nödvändigt)
GÖR SÅ HÄR:
Tärna paprika.
Finhacka eller grov riv löken
Hetta upp olja i en gryta och fräs löken tillsammans med vitlöken (pressade). För löken åt sidan och bryn nötfärsen.
Tillsätt paprikan, pizzasåsen.
Krydda med paprika pulver, oregano och spiskummin.
Häll i vatten och buljong tärningarna.
Låt koka upp och tillsätt risoni och låt koka ca 11min
Koka majsen enligt anvisning på förpackningen.
Servera cowboygrytan och toppa med krutonger och majskolvarna brevid.
Vi hade även lite bröd till då denna rätt mer va som en sopp/gryta.
Men den var helt OK så den kommer garanterat att lagas igen =)
Smaklig spis!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|