Direktlänk till inlägg 28 september 2011
Kolja med ägg- och persiljesås för 4 pers
1. koka 900g potatis.
2. Koka 4 ägg medelhårda (ca 7-8 min).
3. Skär ca 600g koljafilé i portionsbitar, strö på 2krm salt.
4. Smält 2msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 2msk vetemjöl till en slät redning. Rör sedan ner 2dl mjölk, lite i taget. Vispa ner 1dl vatten och 1dl créme fraiche. Tillsätt 1tärning fiskbuljong och 1krm vitpeppar. Koka upp såsen. såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.
5. Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt allt sjuda på svag värme i ca 6-8 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
6. Koka 400g gröna ärtor.
7. Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Finhacka 1/2 kruka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan.
8. Servera direkt med kokt potatis och ärter.
Jag gjorde denna variant på fisk med äggsås igår och den var jätte god, den godaste varianten jag ätit hittills. Enn bra start med Linas matkasse =)
Den var ganska enkel o göra oxå vilket är ett stort plus.
Lätt o snabb lagad mat uppskattas till vardags.
Nu lite tv gluttande!
Tjingeling.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
|||||
|