Direktlänk till inlägg 15 november 2011
Chicken tikka masala finns ju o köpa på burk, det har vi alltid gjort tidigare, tills ja gjorde denna och insåg hur lätt det faktiskt är o göra själv. Så tummen upp för detta recept, o bye bye halvfabrikat burkar! =)
Chicken tikka masala för 4p
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600g kyckling filé
1 msk smör eller margarin
salt
1msk riven färsk ingefära
500g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix á 40g
1 dl matyoghurt 10%
1 1/2dl matlagningsgrädde
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva lök och vitlök.
skär kycklingen i grova bitar.
Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta eller stekpanna.
Krydda med 1tsk salt och ingefära.
Tillsätt krossade tomater och kryddmix.
Låt koka under lock ca 10 minuter.
Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare.
Rör ner yoghurt och grädde.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
Servera med ris eller annat gryn.
Vi hoppade över mixa såsen delen och det blev precis lika gott för det =)
Finns ju även nan bröd o köpa till som lite extra tillbehör om man vill ha det.
Enjoy!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|